ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΕΛΕΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ - ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Παρατάξεων Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων- Ενιαία Ανταποδοτικά Τέλη.


          1. Σε δημοσιεύματα στον τύπο, έγινε εκτεταμένη αναφορά στο θέμα της καταβολής των τελών καθαριότητας και φωτισμού (ενιαία ανταποδοτικά τέλη), από το  ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος,  στον Δήμο Παιανίας. 

         2. Θα παρακαλούσα για την έγγραφη ενημέρωση μου, για το εάν το ΔΑΑ Ε. Βενιζέλος, καταβάλει τέλη καθαριότητας και φωτισμού (ενιαία ανταποδοτικά τέλη), για τις εγκαταστάσεις του που βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων του Δήμου μας. Επιπλέον θα παρακαλούσα για την έγγραφη ενημέρωση μου, σε περίπτωση που τυχόν δεν καταβάλλονται από το ΔΑΑ Ε. Βενιζέλος τέλη καθαριότητας και φωτισμού, για τους λόγους που δεν καταβάλλονται τα εν λόγω τέλη και τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας.


         3. Θα παρακαλούσα επίσης όπως ληφθούν υπόψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας τα ακόλουθα:
             α. Με την υπ’ αριθμ. 81/2003 απόφαση το ΣτΕ(Συμβούλιο της Επικρατείας) απέρριψε αναίρεση του ΟΣΕ κατά του Δήμου Αγίων Αναργύρων και αφορά δηλαδή την επιβολή των τελών καθαριότητας, φωτισμού και δημοτικού φόρου εις βάρος του ΟΣΕ για το σιδηροδρομικό δίκτυο που διέρχεται από το Δήμο Αγίων Αναργύρων, δηλαδή για τους μη στεγασμένους χώρους που καταλαμβάνουν οι σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ και τους στεγασμένους χώρους (σταθμούς) που χρησιμοποιεί ο ΟΣΕ. Κατά την αντιδικία αυτή ο Οργανισμός υποστήριζε ότι είχε δική του υπηρεσία καθαριότητας και ότι ο Δήμος Αγίων Αναργύρων δεν του παρείχε καμία υπηρεσία καθαριότητας. Παρά ταύτα το ΣτΕ με την 81/2003 απόφασή του έκρινε ότι ο ΟΣΕ υποχρεούται στην καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού για τους χώρους που χρησιμοποιεί, ανεξαρτήτως αν ο Οργανισμός χρησιμοποιεί ή όχι την παρεχόμενη από το Δήμο υπηρεσία καθαριότητος.
            β. Η υποχρέωση για την καταβολή των τελών καθαριότητας και φωτισμού δεν συνδέεται με την έλλειψη ανταποδοτικότητας. Επ’ αυτού θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει παγίως νομολογηθεί από το ΣτΕ για το θέμα αυτό με πληθώρα αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ότι «η υποχρέωση καταβολής τελών καθαριότητας, παρά τον χαρακτήρα αυτών ως ανταποδοτικών, δεν επηρεάζεται από την μη χρησιμοποίηση από τον υπόχρεο της παρεχομένης από το Δήμο υπηρεσίας καθαριότητας, ούτε από την πλημμελή εξυπηρέτηση, ή την καθ’ ολοκληρία μη εξυπηρέτηση ενός ή περισσοτέρων ακινήτων της περιοχής ή τέλος, από την τυχόν πλημμελή λειτουργία της σχετικής δημοτικής υπηρεσίας (βλ. ΣτΕ 2623/1985, 4224/1988, 81/2003 κ.α).


        4.  Αναμένω την ανταπόκριση σας επί των προεκτεθέντων, το συντομότερο δυνατόν και σίγουρα εντός των χρονικών ορίων που καθορίζονται με το σχετικά (α) και (β). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συνεργασίας σας και παραμένω στην διάθεση σας, για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.          
       

                                                                                    Μετά Τιμής
                                                                                Φράγκου Ελένη
                                                                   Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας
                                                                                      Σπάτων                                

3 σχόλια:

  1. Πρέπει πρώτα να απαντήση ο Δήμαρχος αν εισπράττει και τι από τον ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ και από τις επιχειρήσεις που λειτουργουν στο εμπορικό πάρκο που δεν έχουν καμμιά σχέση με τον Αερολιμένα.Γιατί αν εισπράττει από 0(μηδέν) μέχρι λιγότερα από τις επιχειρήσεις Π.Χ. του εκπτωτικού χωριού ή του SMART PARK ,υπάρχει σοβαρώτατο θέμα μεροληπτικής μεταχείρησης και ανταγωνισμού που εκτός των άλλων επισύρει και βαρύτατα πρόστιμα και αποζημιώσεις σε βάρος του Δήμου και των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ θα ΄θελα να μάθω κα Φράγκου... τελικά πιο είναι το ποσό που εισπράττει ετησίως ο Δήμος μας από το αεροδρόμιο και από το εμπορικό χωριό και που πηγαίνουν τα χρήματα αυτά; Διότι όλη η περιοχή μας βρωμάει από σκουπίδια, τα παιδιά μας μεγαλώνουν έχοντας αυτές τις εικόνες καθημερινά μπροστά τους ... οι κάδοι σκουπιδιών έχουν να απολυμανθούν χρόνια... το σχολείο μας έχει μόνο μια καθαρίστρια, δεν έχει σχολικό τροχονόμο (όλα τα κουτσοχώρια της επαρχίας έχουν) αλλά το κυριότερο απ' όλα ο 1ος Παιδικός των Σπάτων έχει μείνει χωρίς δασκάλες και τα παιδιά μας μείναν έξω απ το σχολείο. Απαντήστε μου παρακαλώ... που πάνε όλα αυτά τα χρήματα όταν τα παιδιά του γυμνασίου της Αρτέμιδας γράφουν σε διαδραστικούς πίνακες κι εμείς ψάχνουμε να βάλουμε μια κλειδαριά στην τάξη μας διότι το ένα παιδί κλέβει το άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ (ΖΗΣΗ, ΚΡΟΚΟ, ΜΑΡΓΕΤΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ) ΑΥΤΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ! ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Η ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΠΑΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ……… ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ!!!!!

      Διαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας