ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ .....ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ


Συνεχίζοντας το άρθρο μας …. Καλούμε να μας υπερασπιστούνε για το Ελληνικό αυτοί που το κατάργησαν.... θα θέλαμε να σας δώσουμε μια πλήρη αναφορά για όλα τα  στελέχη του 


συγκεκριμένου γραφείου, και όχι μόνο για την κυρία Κουτσιμπού μια και το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, αφού η αμοιβή τους θα πλησιάσει τα 24,500,000 ευρώ…Το γνωστό γραφείο είναι:
ΑΠ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΕΛ.ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ-Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με εταίρους τους κυρίους:

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ν. Απόστολος, Δικηγόρος Παρ’ Αρειω Πάγω, Δρ. Συνταγματικού Δικαίου
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Σ. Γεώργιος, Δικηγόρος Παρ’ Αρειω Πάγω, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ Δ. Ελένη, Δικηγόρος Παρ’ Αρειω Πάγω-Νομική Σύμβουλος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στα βιογραφικά των εταίρων που σας παραθέτουμε παρακάτω θα δείτε ότι είναι Κυβερνητικά Στελέχη εδώ και αρκετά χρόνια…. Είναι εύλογο λοιπόν να ανησυχούμε πλέον όχι μόνο για το κομμάτι της υψηλής αμοιβής ( το οποίο είναι ακόμα σε εκκρεμότητα….) αλλά και για την αξιοπιστία αυτών των ατόμων μια και η κυβέρνηση καταργεί το συγκεκριμένο δικαίωμα μας…
Για όσους δεν γνωρίζουν το δικαίωμα μας από την πώληση  ίσως και να φτάσει τα 350,000,000 ευρώ ….


Γιώργος Σ-Π. Κατρούγκαλος
Συνταγματολόγος

           
Επαφή
E-mail:             gkatr@otenet.gr
Πληροφορίες:

Συνταγματολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δικηγόρος στον Aρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση στο δημόσιο δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Γεννήθηκε το 1963 στην Aθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ιρις Αδαμοπούλου και έχουν δύο κόρες, τη Χλόη και την Αυγή. Eίναι πτυχιούχος της Nομικής Σχολής Aθηνών (1985), D.E.A. Δημοσίου Δικαίου (1986) και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Paris-1 PANTHEON-SORBONNE (τίτλος της διατριβής H κρίση νομιμοποίησης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, βαθμός άριστα), διπλωματούχος της Διεθνούς Ακαδημίας Συνταγματικού Δικαίου και του μεταπτυχιακού κύκλου μαθημάτων για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση (Jean Monnet) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Eργάσθηκε ως ερευνητής στο C.N.R.S. (Eθνικό Kέντρο Eρευνών της Γαλλίας, 1987-1989), στο Ινστιτούτο Eλληνικής Συνταγματικής Iστορίας και Συνταγματικού Δικαίου και στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Υγείας και Πρόνοιας (ΕΠΙΚΑΥΠ) της Νομικής Αθηνών (αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, 1996), ενώ συμμετείχε και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την βελτίωση των βιοτικών και εργασιακών σχέσεων, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου, του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και του American Bar Association. Έχει εργασθεί ως διεθνής εμπειρογνώμονας για θέματα θεσμών και δικαιωμάτων στο Ουζμπεκιστάν (1997, 2005, 2006), FYROM (2000), Σλοβακία (2004), Συρία (2003), Αρμενία (2004, 2007). Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Yπουργού Παιδείας (1994, 1997-2002) και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Roskilde της Δανίας (1994-1995). Το 2007 ήταν επισκέπτης καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) ως Emile Noel fellow και το 2008 invited speaker στο London School of Economics.2002 Εως σήμερα Επ. Υπεύθυνος του Προγράμματος του ΥΠΕΞ, στο Πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, «Θεσμική Βοήθεια στις χώρες της Νότιας Ευρώπης»


Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (2000-2003) και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.To 1998 συμμετείχε συμβουλευτικά, ως αλλοδαπός εμπειρογνώμων, στην διαδικασία κατάρτισης του νέου Αλβανικού Συντάγματος, την έκδοση του οποίου στα Ελληνικά επιμελήθηκε μαζί με τον καθηγητή Δ. Θ. Τσάτσο.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Eυρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Ιδρυμα Θ. και Δ. Τσάτσου, νομικός σύμβουλος σε αρκετά νομικά πρόσωπα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και Μεσολαβητής-Διαιτητής του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).




Απόστολος Παπακωνσταντίνου


Ο Απόστολος Παπακωνσταντίνου είναι Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου και Δικηγόρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει επί σειρά ετών Δημόσιες Πολιτικές, Διακυβέρνηση, Συνταγματικό Δίκαιο, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Διοικητικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών), στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο καθώς και στην Ανώτατη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μέλος Σ.Ε.Π. στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ως Δικηγόρος εξειδικεύεται ιδίως στο Διοικητικό Δίκαιο, στο Συνταγματικό Δίκαιο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο, στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, στο Δίκαιο Δημοσίων Έργων, στο Δημοσιουπαλληλικό Δίκαιο και στο Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλισης, ασχολείται δε ιδίως με υποθέσεις ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο) και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Έχει δε αναλάβει σειρά σημαντικών υποθέσεων στους τομείς αυτούς. Διατέλεσε ειδικός νομικός σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού των Εξωτερικών (1999-2002), καθώς και στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διοίκησης και Οργάνωσης του ίδιου Υπουργείου (1999). Επίσης διατέλεσε προϊστάμενος των Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου εταιριών συμφερόντων Δ. Κοντομηνά. Είναι ιδρυτής του Δικηγορικού Γραφείου «Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες», οδός Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, Αθήνα. Σήμερα είναι εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία με την επωνυμία: «Απ. Παπακωνσταντίνου – Ελ. Κουτσιμπού – Γ. Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι. Είναι νομικός σύμβουλος μεγάλων ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών και επιχειρηματικών Ομίλων καθώς και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και σειράς Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Δήμων και Κοινοτήτων. Έχει συγγράψει σειρά επιστημονικών μονογραφιών και δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Σημαντικότερες μονογραφίες: 1. Κοινωνική Δημοκρατία και Κοινωνικό Κράτος Δικαίου κατά το Σύνταγμα του 1975/1986/2001, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2006, σ. 1440. 2. Το κοινωνικό δικαίωμα στην υγεία. Συνταγματικά θεμέλια, 2005, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, σ. 128. 3. Το «πολίτευμα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση: προβλήματα και προτάσεις, 1996, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, σ. 164. 4. Κράτος και διεθνές δίκαιο. Η συνταγματική διαρρύθμιση των σχέσεων εσωτερικού και διεθνούς δικαίου, 2001, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, σ. 441. 5. Ζητήματα Δημοσίου Δικαίου. Από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (2000-2001). Κείμενα αποφάσεων – σχολιασμός – ευρετήρια, 2002, εκδ. Γ. και Π. Μεντζελόπουλος, σ. 244. Το έτος 1995 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών για το συγγραφικό του έργο.
Είναι Διευθυντής του νομικού περιοδικού «Επιθεώρηση Δημοσίου Δικαίου και Διοικητικού Δικαίου» και μέλος σημαντικών επιστημονικών ενώσεων και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Είναι Πρόεδρος του Ομίλου Πολιτικού Προβληματισμού για την Κοινωνική Δικαιοσύνη και τον Δημοκρατικό εκσυγχρονισμό και Αντιπρόεδρος της Ένωσης για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

 

Ελένη Κουτσιμπού 

Δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω
Μασσαλίας 18
Αθήνα 10680
Τηλ.: 2103607431, 2103615586
Fax: 2103640886
E-mail : coutsibou@ath.forthnet.gr

ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω
Νομική Σύμβουλος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Μεσολαβητής – Διαιτητής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας
Διαιτητής (στον κατάλογο διαιτητών του ΕΒΕΑ)
Επιστημονική συνεργάτης στο Νομικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Γενική Γραμματέας Διοίκησης και Οργάνωσης, Υπουργείο Εξωτερικών 2000-2004
Ειδικός συνεργάτης για θέματα δημοσίου και εργατικού δικαίου, Νομικό Γραφείο Πρωθυπουργού 1981-1984, 1986-1989
Μέλος Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής 1994-1997
Μέλος Σ.Ε.Π.& μέλος επιστημονικής ομάδας σύνταξης εκπαιδευτικού υλικού Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ΕΑΠ 1998-1999
Μέλος της Επιτροπής Προετοιμασίας του φακέλλου υποψηφιότητας της Αθήνας και της Διυπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προετοιμασίας Ολυμπιακοί Αγώνες 1987-1990,1996,2001-2004
Νομική Σύμβουλος σε δημόσια νομικά πρόσωπα και ιδιωτικές εταιρείες
Ερευνήτρια Ινστιτούτου Συνταγματικής Επιστήμης1994-1996
ΣΠΟΥΔΕΣ
Πτυχίο Νομικής Νομική Σχολή Παν/μίου Αθηνών
D.E.A. (Master) Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστήμιο Paris II
D.E.A.(Master) Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστήμιο Paris I
ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Θέματα: δημοσίου δικαίου, εργατικού δικαίου, κοινωνικού διαλόγου και πρακτικών επίλυσης διαφορών μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, διοίκησης επιχειρήσεων και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, επαγγελματικής κατάρτισης, συστημάτων αμοιβών.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
Γαλλικά: Αριστα
Αγγλικά: Αριστα
Γερμανικά: Κατανόηση σε μέτριο επίπεδο
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
  • • «Η μικρή και μεσαία επιχείρηση ως νομική έννοια», Νομικό Βήμα (υπό εκτύπωση)
  • • «Το εκλεκτορικό σώμα στη διαδικασία εκλογής μελών ΔΕΠ», περιοδικό «Εφημερίδα Δημοσίου Δικαίου», 2009,
  • • «Η κρίση για τη συνδρομή κωλύματος εκλογιμότητας κατά την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών: σχόλιο της απόφασης 4/2007 του Αρείου Πάγου»,περιοδ. «Το Σύνταγμα», Νοέμβριος 2007,
·         • «Η σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο ελληνικό δημόσιο και τα νπδδ» ανακοίνωση στο συνέδριο του εργαστηρίου Διοικητικών Επιστημών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Οκτώβριος 2008), Χίος,
·         • «Οργάνωση Α.Ε.Ι.: Προβλήματα και προοπτικές», στο συλλογικό τόμο «Μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση», εκδ.Αντ.Σάκκουλα , 2006,
·         • «Το μη κρατικό Πανεπιστήμιο», άρθρο στην Ημερησία του Σαββάτου 20.1.2007
·         • Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, ΟΜΕΔ, 2006

·         ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
·         • Σχέσεις ΕΕ Ινδίας, 2007, Πρόγραμμα που διαχειρίστηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου,
·         • Ρατσισμός και Ξενοφοβία, μελέτη που καταρτίσθηκε στα πλαίσια προγράμματος του Ινστιτούτο Συνταγματικού Δικαίου, 1996

·         ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
·         Συμμετοχή σε επιστημονικές εταιρείες και κοινωφελή σωματεία, όπως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, μέλος της Society of Human resources Management, της Association of Corporate Counsel (ACC), της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών κ..ά.
·         Μέλος της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίων
·         Μέλος του ΠΑΣΟΚ και διαφόρων οργάνων αυτού και τομέων εργασίας
·         Mέλος του Δ.Σ. της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ινστιτούτο Πολιτικής Επιμόρφωσης»







1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει δημόσια προσφορά δωρεάν.
    Αδιανόητο να δοθεί αμοιβή.
    Η υπόθεση πρέπει να προχωράει ήδη.
    Την τρίτη ψηφίζεται το άρθρο 42.
    Από επείγον κοντεύει να ξεχασθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θερμοκρασία και Άνεμοι στην παραλία της Αρτέμιδας